„Животът е низ от събития, съчетания на воля за по-добър живот, да бъдеш добър мъж, добър родител и съпруг, добър полицай, вяра в това, че нещата могат да се случат по правилния начин. Усилия да се случи така и да посрещаш деня с усмивка, търсейки как да осъществиш тези планове. И изведнъж един шофьор на автобус излиза пред колата ти на магистралата, отнема ти предимството и вече плановете ти нямат никакво значение. Живейте и бъдете добри. Защото накрая остава едно име и дата“.
Това написа във Фейсбук шефът на Криминална полиция в Русе Петър Ванев по повод трагичната смърт на началника на полицейското управление във Ветово главен инспектор Станислав Станчев, който загина в тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус“ в събота. Станчев остана завинаги на 42 години, а 36-годишната му съпруга и 10-годишното им дете са в изключително тежко състояние в болницата в Шумен.
В петък полицаят излязъл в отпуска за три седмици и в събота сутринта със съпругата си Кремена, която е учителка в училището във Ветово, и 10-годишния им син отишли за един ден на плаж в Каварна. Вечерта трябвало да се върнат, а на следвашия ден да заминат за Балкана, обичали да ходят в Трявна и Габрово.
Трагичното произшествие станало на връщане от Каварна, малко след 17 часа, когато шофираният от полицейския шеф автомобил „Рено“ приближил бензиностанция ОМВ до пътен възел Каспичан в посока Шумен. В същото време от нея внезапно излязъл румънски автобус „Сетра“. Първоначалните данни показват, че Станчев не е имал възможност да избегне ужасяващия удар, тъй като автобусът се е изпречил насреща му, сякъл е пътя му и макар да е опитал да го заобиколи, не е имал шанс да предотврати инцидента. 
На място са били изпратени екипи на полицията и пожарната от Шумен и Нови пазар, както и линейки на Центъра за спешна медицинска помощ. Станислав Станчев е загинал на място, а съпругата му и 10-годишният им син са откарани в МБАЛ-Шумен, където са настанени в интензивното отделение с опасност за живота.
Водачът на автобуса е тестван за алкохол и наркотични вещества, като пробите му са отрицателни.
Станчев, който е родом от Сеново, започва кариерата си като началник на детската педагогическа стая във Ветово. По-късно, когато началник на районното в градчето става Наум Наумов, Станчев е назначен за началник на криминална полиция. През януари 2018 година, когато Наумов се пенсионира, мястото му временно зае Станчев, а около месец по-късно бе официално назначен на управленския пост.
Зловещата новина дойде в навечерието на професионалния празник на МВР 5 юли. Напусна ни завинаги един млад, достоен човек с голямо сърце, невероятен дух и неподправен професионализъм, коментираха негови колеги, като изтъкнаха, че това е резултат от нестихващата „война по пътищата“, която взема невинни жертви по нелеп начин.