34 идентични нарушения засякла агенция „Автомобилна инспекция“ в пункт за годишни технически прегледи и през януари пратила експерти от областния отдел на проверка. Според контрольорите председателят на комисията прибегнал до трик, чрез който успявал да издаде талонче за изправност на колите с висящи данъци - просто ги минавал като превозни средства с  атракционна цел, а не като автомобили. В противен случай знаел, че системата няма да му позволи да извърши прегледа, тъй като е задължително колите да са с платени данъци. Така като атракционни превозни средства минавали различни автомобили и бусове, включително мерцедес, БМВ, опел. 
След засечените нарушения за всичките 34 случая  автоконтрольорите глобили пункта с 34 отделни санкции от по 500 лева, които стигнаха до обжалване пред съда. 
Несъмнено, той умишлено е въвел различна категория от действителната, тъй като е знаел, че при правилно въвеждане на категорията на превозното средство не може да продължи и завърши прегледа поради установени от системата данъчни задължения. Именно с цел да продължи и приключи успешно прегледа за техническа изправност на моторното превозно средство, нарушителят е въвел различна категория, казва в мотивите си съдът и зачерква оправданията за допусната неволна техническа грешка, като подчерта, че винаги е избирана една и съща категория - атракциони. Отхвърлено бе и оспорването, че случаите са маловажни.
Засега през съдебен контрол са минали десетина акта, като всички бяха потвърдени като справедливо наложени, но могат да се обжалват пред още една инстанция.