23 абитуриенти от различни гимназии в Северна България се поздравиха с втора диплома, която получиха със завършването на средното училище. Те са от първия випуск по националната програма „Обучение за IT кариера“, който успешно премина през всички изпитания в русенския център на програмата. 
Това са най-добрите от най-добрите, коментира за „Утро“ директорът на Професионална гимназия по електротехника и електроника Надежда Русева. Тази русенска гимназия спечели доверието да обучава младежите по програмата и през есента на 2017 година тук посрещнаха 90 десетокласници от Русенска, Силистренска, Разградска, Шуменска, Търговищка, Великотърновска и Габровска области. С помощта и под ръководството на преподаватели от ПГЕЕ и от Русенския университет момичетата и момчетата усвояваха нови знания в сферата на приложното програмиране - това ставаше през почивните дни и през ваканциите, явиха се на много изпити и сега получиха своите сертификати - първи билети за тяхното израстване в кариерата.
Поздравления и добри пожелания за успех младежите получиха от директора на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ Надежда Русева и от нейната заместничка Галя Стоянова, която е и ръководител на обучителния център по националната програма.