„Всяка събота сме тука, дано ни чуят най-после! Повече няма да търпим подигравки! Стига са ни лъгали!“, заяви един от протестиращите в събота, които затвориха главния път Русе-Варна. Това не беше предвидено в поредното недоволство срещу лошото състояние на пътя Русе-Кубрат, в който се включиха повече от 100 души от различни населени места, през които минава разбитата отсечка. Протестът започна по план със затваряне на направлението към Червена вода, но след това спонтанно участниците решиха да блокират и главния път Русе-Варна. Те излязоха с тъпани, свирки и плакати „Добре дошли на Марс“, „Искаме европейски пътища“ и „Писна ни“, докараха автомобили и един камион и затвориха движението, след което се хванаха на хоро.
Протестиращите заявиха, че не вярват на обещанията на Агенция „Пътна инфраструктура“ и докараха автомобили и камион, за да затворят движението. Хората са категорични, че им е дошло до гуша да трошат колите си, а временното изкърпване на дупки е само до село Тетово, след което пътят е като лунен пейзаж. Те искат машините да дойдат веднага, независимо че преди няколко дни в Русе шефът на АПИ обясни, че парите са заделени и процедурите са в ход. 
В събота на място пристигнаха представители на двете Областни пътни управления от Русе и Разград, за да обяснят, че няма как процедурите да се проведат по-бързо, тъй като си има законови срокове. В най-добрия случай ремонтът може да започне в средата на август, но най-вероятно това ще стане в началото на септември.
Но хората са обезверени и заплашват да блокират всяка събота пътя за Варна, докато не започне строителството на неремонтираната от 40 години отсечка Русе-Кубрат.