69-годишен мъж е новият случай на заразен с коронавирус в Русе, стана ясно вчера. Мъжът, който живеел сам, от 1 юли се оплаквал от изпотяване и повишена температура. В петък се появили леки болки в гърлото и слаба кашлица. Същия ден е хоспитализиран в Белодробната болница, а рентгеновото изследване показало пневмония. До болницата мъжът е стигнал с колата на свой приятел, който вече е под 14-дневна карантина. Пациентът е в стабилно състояние, няма данни да е контактен на установените преди това случаи с Ковид-19.
В събота беше съобщено за 38-годишна гладачка в шивашка фирма с положителна проба за коронавирус. 12 нейни колежки и 4 от семейния й кръг са поставени под карантина за 14 дни, а фирмата временно е затворена за дезинфекция. 
Общият брой на диагностицираните с Ковид-19 в Русенско стигна 36, като активните случаи са 19 - 17 от Русе и по един от Бяла и Щръклево.
26% от активните случаи са мъже, а жените са 74% - съответно 5 и 14. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията - 22 са жените, а мъжете са 14, което в проценти е 61% и 39%.
Поставените под карантина в областта са 440, а за други 5837 тя вече е изтекла.