Пламен Бобоков и прокуратурата кръстосаха шпаги с нова серия чатове, в която главни действащи лица вече са хората на върха на властта - премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев.
Първият залп дойде от бизнесмена, който в сутрешния блок на бТВ обяви действията на прокуратурата в разследванията срещу него и брат му за „изцепки на прокуратурата са в стил „Боливуд продъкшън“ и показа разпечатка от своя комуникация с министър-председателя. 
„Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия. Моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш. Въпросът е много сериозен“, пише Бобоков.
Въпросът е бил за задържания в Бургас либийски танкер „Бадр“, чийто арест и многобройните перипетии около това заплашват България с трайно влошаване на отношенията с Либия.
Срещата се е състояла, собственикът на „Приста ойл“ е обяснил какво се случва и какви са възможните неблагоприятни последици, а Борисов, от своя страна, се е обадил на либийския си колега и е взел мерки за разрешаването на случая с кораба.
Обръщението „бос“ бе обяснено от Бобоков с това, че Борисов бил „бос“ на държавата, а темата за познанството помежду им беше коментирана така - 
„Очевидно се познаваме отдавна“
Направено бе обаче и уточнението, че не са близки.
„Какво лошо съм направил, като съм се опитал да спася България от голям международен скандал. На мен ми е важно да имаме добри отношения с Либия, България да не е пиратска държава и да не е в черния списък“, допълни бизнесменът, като посочи, че в противен случай би загубил бизнес възможности.
Разговорите с неуспелия в два конкурса за окръжен прокурор на Русе Николай Николов, чиято оставка след огласяването им беше приета от ВСС, Бобоков обясни така: „Единствено съм искал да му дадат възможност. Помагаме. Да се опитам да дам възможност на един млад човек да се развие, нищо повече“ /Николов е на 59 години, б.р./.
На въпрос кадрувал ли е, Бобоков отвърна на водещия Антон Хекимян, че е препоръчвал стойностни хора, които били дефицитни в България, но не срещу бъдещи услуги.
„Тежко му на бизнесмен, който очаква дипломат да му свърши работата“
коментира той.
Бобоков категорично отхвърли съобщението на прокуратурата, че част от отпадъците, генерирани от търговско дружество, притежавано от него и брат му Атанас, са били загробвани в землището на Червен бряг и с. Рупци. По този повод по-малкият брат обясни, че бизнесът им включва рециклиращи предприятия, в които се усвояват близо 95% от акумулаторите, а останалите отпадъци по договор се предоставят на съответните фирми за съхранение.
Това струва годишно около 600 хил. лв., а брутната печалба на „Монбат“ годишно е 25 млн. евро и никой бизнесмен при това съотношение не би рискувал голямата сума, за да спести малката.
Ние спазваме „уставно“ закона и от Италия вкарваме само алавен скрап, който ни е необходим за производството на акумулатори, посочи Бобоков. 
Той апелира за освобождаването на брат му от ареста, където е държан при „нечовешки условия“ и се спря на събраните 66 тома доказателства срещу тях със забележката, че в 64 от тях никъде не се споменава неговото име, а разследваните за престъпления заедно с него не го познавали. За сметка на това обвинението почивало върху показания на бивш служител на „Монбат“ с 200 000 лева годишна заплата, който според него сътрудничел на прокуратурата срещу обещание да бъде спасен от присъда за източване на ДДС.
„В другите два тома са свидетелски показания. Истината е, че брат ми като изпълнителен директор е разписвал документи и договори, но те са съобразени с европейското и българско доказателство. Той е задържан в изключително тежки условия и 
не се проявява никакъв хуманизъм към човек, който 28 години е правил бизнес в България
Веднъж го видях в съда и отвреме навреме ми звъни по стационарен телефон. Липсата на доказателства срещу нас е причината за тази истерия в прокуратурата. Чатове, снимки - всичко това е насочено да втълпява какви черни и лоши хора са Бобокови“, каза бизнесменът.
„Тези хора не могат да ни хванат, защото не зависим от държавни поръчки. 1 процент от нашия бизнес са държавни поръчки. Корупцията е там, където са държавните поръчки. Не е в експортния бизнес, какъвто е нашият“, обобщи Бобоков.
„Не виждам нищо позорно и никакво престъпление да се общува с държавната администрация“, коментира той по повод изнесените от прокуратурата кореспонденции между него и съветника на президента Пламен Узунов. За него каза, че се познават от около 2 години, като определи, че са „нормални приятели, без някакви ексцесии“.
„Поглеждайки от моята камбанария, направо ми е страшно да си помисля какво изпитва обикновеният гражданин в България. Да, всичко е с връзки. Никой не те брои за жив в община, в болници, където и да ти потрябва... 
Ако нямаш на кой да се обадиш и кой да те препоръча, умираш прав
И всичко го знаят. Жал ми е за хората. Аз дори не мога да получа някои неща, а какво да говорим за обикновения човек“, заяви бизнесменът.
Покрай темата за приятелството Бобоков направи две лични изявление - обясни се публично във вечна любов на съпругата си Христина и декларира, че опитите на жълти сайтове да я заливат с помия няма да ги разделят. Наред с това изказа разочарованието си от кръстника на трите си деца Красимир Каракачанов, но отказа да навлиза в подробности.
След това обяви, че както вече са установили разследващите, няма телефона на държавния глава и е разговарял с него при официални събития.
Но минути, след като обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков показа в ефира чатове, за които заяви, че са с премиера Бойко Борисов, прокуратурата разпространи чрез пресцентъра си и други негови онлайн разговори - с потребител Prezident-Rumen Radev и с друг на име Desi Radeva.
На скрийншотовете се вижда следното съобщение от 29 септември м.г., изпратено от Бобоков: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!...... Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! 
Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! 
Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.
Има и друга комуникация между двамата, но тя е заличена и се виждат само дати, като всичките са през 2019 г. и 2020 г.
Показана е и извадка от програма за четене на есемеси от устройството, на която се вижда, че с Desi Radeva са обменяни съобщения през март 2019 г.
„Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия“, отбелязаха от държавното обвинение.
„Изнесените от прокуратурата чатове с президента Радев не са от телефона на г-н Бобоков. Нека прокуратурата каже от чий телефон са“, заяви обаче пред „Дневник“ Ани Александрова, пиар на бизнесмена.

Главният прокурор Иван Гешев: Не следя творческата дейност
на обвиняеми и подсъдими

Главният прокурор Иван Гешев коментира изявленията на обвинения бизнесмен Пламен Бобоков, който тази сутрин в телевизионно интервю заяви, че всичко в държавата се случва „с връзки“, но той не „кадрувал“, само препоръчвал най-добрите хора. Показа й SMS до премиера Бойко Борисов, от когото иска съдействие по случая с либийския танкер „Бадр“.
„Не съм видял какво е извадил тази сутрин по бТВ обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими, които могат да излагат различни версии“, каза Гешев пред журналисти.
Докладвали му обаче за участието в телевизионното студио на бизнесмена.
„Той е признал, че съществува задкулисие и той участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици милиони да купуват медии, политици, партии, за да продължават да крадат безнаказано вече 30 години, а хората да живеят бедно“, изтъкна главният прокурор.
По повод разпространената днес от прокуратурата кореспонденция между Бобоков и President-Rumen Radev, Гешев каза, че не е запознат с това, но ако имало такива, означавало, че бизнесменът е излъгал, че не е общувал с президента.
„Ако е комуникирал с президента, ако е комуникирал с премиера, трябва да се прецени какво съдържат разговорите и дали е състав на престъпление“, подчерта той.
Все още не бил направен пълен анализ на информацията от иззетите мобилни телефони и устройства на Бобокови, в които имало над 260 GB данни.

Каракачанов след откровението на Бобоков: Не се отказвам от приятелите
си, не знам защо е разочарован

Ако някой си мисли, че аз имам власт върху прокуратурата и че ще си позволя да влияя на прокуратурата, може да се разочарова. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира думите на обвиняемия по аферата „Боклукгейт“ бизнесмен Пламен Бобоков, че е разочарован от него. 
Каракачанов по-рано сподели, че е бил кум на сватбата на Пламен Бобоков и кръстник на трите му деца, но не е имал „нерегламентирани връзки“. 
„Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура, включително и върху полиция като вицепремиер, отговарящ за полицията и за част от службите, да им оказвам каквото и да било влияние“, каза Каракачанов.
Той отбеляза, че подкрепа в това отношение не е била търсена от него, и уточни, че се е чувал с Бобоков няколко пъти, след като бизнесменът е бил освободен. 
„Аз не се отказвам от приятелите си“, каза Каракачанов и посочи, че с Бобоков имат нормални лични, човешки отношения.
На журналистически въпрос за оповестената кореспонденция от прокуратурата между Пламен Бобоков и държавния глава (лице, обозначено като „Prezident - Rumen Radev“ - б.р.), Каракачанов каза, че не е запознат с нея все още. 
Той коментира обаче, че чуждестранните посланици у нас лобират съвсем ясно и директно за интересите на своите фирми. Като пример той посочи, че в конкурсите за модернизация на армията участват по няколко чужди фирми от страни-членки на НАТО и ЕС. 
„Ако става въпрос за това, аз не го намирам за престъпление“, каза Каракачанов.
По думите му, ако някой български бизнесмен иска съдействие от българските държавни институции, за да може да се подпомогне икономическото му навлизане в чужбина, това е работа на министерствата на външните работи и на икономиката, затова има търговски представители и дипломатически персонал, те трябва да се интересуват какво прави българският бизнес в чужбина, защото той плаща данъците си в България.
Каракачанов каза, че използването на записи, които се пускат в публичното пространство, е част от негативната политическа практика в целия свят, затова и нейните проявления в България не са изненадващи, но не са нормални и морални.