Бисер Миланов, известен с прякора си Петното, е невинен по обвиненията за среднощни закани за убийство на двама мъже, насъскване на питбул и нанесен юмрук. Единственото наказание, което заслужава, е 15-дневен престой в ареста, който вече е излежал многократно, тъй като пререканията на 1 ноември 2018 година се причисляват на дребно хулиганство, но не и на по-сериозно престъпление. Това реши на първа инстанция състав на Районния съд и зачеркна тежките обвинения срещу 51-годишния рецидивист. Прокуратурата е категорична, че докрай ще оспорва оневиняването му и ще поддържа обвинителната си теза, като вече е депозирала протест пред Окръжния съд.
Поредния досег с правосъдието за Миланов дойде в началото на годината, когато бе задържан в болнична стая, докато се лекува заради непристойното си поведение пред денонощен магазин в кв.“Възраждане“. Тогава той и двама мъже се разминали, появили се съмнения кой кого гледа лошо, след което се стигнало до конфликт. Според прокуратурата Миланов е отишъл до дома си, за да вземе кучето си и да го насъска срещу тях, в резултат на което единият мъж бил с рана на слабините. Затова от обвинението поискаха той да бъде осъден за 11-и път на 5 години затвор.
Защитата обаче изтъкна, че прегледаните в съдебна зала записи от злополучната нощ показват, че няма удар, нито насъскване, а обвинението е голословно. Отделно твърди, че е имало пряк очевидец на инцидента, който по неведоми пътища не е търсен и разпитван.