Главният архитект на Русе Живка Бучуковска е подала оставка в началото на месец юни. В заявлението за напускане на поста тя е посочила лични причини. 
Аз я поканих да остане да работи като главен архитект, но тя отказа, като от 22 юни, посочената от нея в заявлението дата за освобождаване, вече не e на работа в Общината. Това каза за „Утро“ кметът Пенчо Милков. Той помолил архитектката да остане в позицията на ръководител на проектите, по които е работила и досега, и Бучуковска се е съгласила. 
В момента двама архитекти се занимават с дейностите, свързани с архитектурата, така че работата не е замряла, но ние междувременно активно разсъждаваме и търсим вариант за титуляр на поста, обясни Пенчо Милков. Той е провел разговори с представители на архитектурното съсловие в Русе, предстоят му още срещи, за да може той и екипът му да вземат решение за назначаване на нов главен архитект на града.
Досега всички служители в Общината, които са напуснали, винаги са получавали покана от мен да останат на работа в администрацията, каза Милков.
Така е било с Анна Сипос, която бе освободена от длъжността началник на общинския отдел „Култура“, с Мая Кръстева, началник на отдел „Контрол по строителството“.
Всички те изтъкват лични причини за отказа си да работят в Общината, обясни кметът.