Кой е Красен Димитров Кръстев?
Единственото, което знаехме, бе, че е бивш футболист на „Шумен“.
Проверка на „Утро“ показа обаче, че е и президент на... „Шумен 1929“. Шуменският окръжен съд го узаконява на тази позиция с решение от 28 юни 2013 година. Това е същият човек, чието име е заявено пред Агенцията по вписванията и като член на Съвета на директорите на ФК „Дунав“ АД. Грешка няма, тъй като ЕГН-то му съвпада. Не знаем обаче дали продължава по закон да се води още шеф на шуменския клуб.
Ето какво четем в сайта „Гонг“ със задна дата:
„Шумен няма да има представителен отбор през започващия сезон 2016/2017 заради крайно негативното отношение на кмета Любомир Христов“, алармира президентът на клуба Красен Кръстев. Той /Кръстев/ обяснил, че спира финансирането, тъй като градоначалникът нямал сърце за футбол и за спорт въобще.
„Клубът е на града, а не мой. Ако съм искал, щях да си направя частен клуб, но аз давах толкова пари заради това шуменци да знаят, че има някой да мисли за града“, добавя Кръстев пред сайта.
Нататък става ясно, че е неудовлетворен и от реакцията на ГЕРБ, която иначе нарича „моята партия“.
Та някак странна и озадачаваща изглежда тази внезапно бликнала любов на шуменски патриот към съдбините на футболен клуб „Дунав“. По земляческа линия за спортен директор пък е гласен друг кадър от Шумен - Юлиян Загоров. Близо до Мадарския конник няма читав отбор, но Дунава - ако добре схващаме идеята - трябва да има. 
Докога?
И каква е цената?
Не че сме подозрителни и параноични. Само разсъждаваме.