Ремонтът на пътя Русе-Кубрат ще започне през септември. Работим по него от две години, но едва сега намерихме парите. Има избрани изпълнители, днес /вчера - б.р./ бяха отворени и офертите за надзор. Това съобщи шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, който се срещна с кметовете на Русе, Кубрат, Червена вода, Семерджиево, Ново село, Хотанца, Тетово и Беловец по покана на областния управител Галин Григоров.
За да върви работата по-бързо, трасето е разделено на две. Финансирането - около 40 милиона лева - е осигурено от икономии от Оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет. 
Догодина през лятото ще се пътува по ремонтиран път, обеща Терзийски.
Това обаче не успокои организаторите на протеста, насрочен в събота от 14 ч на кръстовището при „Джъмбо“, и той ще се проведе.
Шефът на Пътната агенция коментира и бъдещата магистрала Русе-Велико Търново, като посочи, че работата не може да започне по-рано от края на идната година. Тепърва ще се търси финансиране, но според Терзийски варианти имало                                               .