С окончателни присъди се сдобиха тийнейджъри на 17 и 19 години, които бяха предадени на полицията от  случаен гражданин, малко след като нападнали жена.
Случаят е от 2 февруари, когато към 22.30 часа мъж се обадил на спешния телефон 112 и съобщил, че се намира на ул.“Борисова“, където е задържал двама младежи, които били извършили грабеж. Малко по-късно помощ потърсила и жертвата, която посочила, че в района на ЦЮР-5 е била настигната в гръб от двама души, като единият дръпнал чантата й и избягал. В нея тя имала едва 10 паунда, 10 лева и вещи за около 60 лева.
Четири месеца по-късно двамата тийнейджъри направиха пълни самопризнания за извършеното от тях и се споразумяха с прокуратурата за присъдите си. 19-годишният чу 1 година и половина условно наказание с 3 години и половина изпитателен срок. Заради крехката си възраст непълнолетният се възползва от привилегия на закона и бе осъден на половин година условно с 2 години изпитателен срок. Наказанията бяха одобрени от съда и вече са в сила.