В ранните часове в събота камерите на Центъра за видеонаблюдение към Общината са засекли поредна вандалска проява. Трима младежи, видимо пияни, устроили енергична разправа с кошче за боклук до кръглия шадраван на площад „Свобода“. На кадрите ясно се вижда как един от младежите налага кошчето с юмруци и прави неуспешен опит да го откачи с ритник. На помощ му се притичва друг младеж, който успява да свали кошчето от стойката с ритник и кроше. Възниква кратък спор кой „да довърши“ вече падналото на земята кошче, след което единият от „боксьорите“ хвърля кошчето във фонтана. След това младежите спокойно си продължават пътя. 
От общината напомнят, че камерите на Центъра за видеонаблюдение са с висока разделителна способност и позволяват лицево разпознаване. Кадрите са предадени на органите на реда и извършителите на вандализма вече се издирват, за да им бъде потърсена отговорност. 
Само от началото на годината досега от общинския бюджет са похарчени над 100 000 лева за възстановяване на общинско имущество, съсипано при агресивни вандалски изблици.