Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 18.45 часа домакински мач срещу „Ботев“ /Враца/. Балансът между двата тима през този сезон са две нулеви ремита.
Русенци победиха в предишния двубой като гости „Арда“ /Кърджали/ с 2:0, а в последната си среща от група „Б“ на втората осмица ще играят срещу „Ботев“ /Пловдив/.
Дунавци и врачани са на 12-о и 13-о място във временното класиране с актив от 22 точки и голова разлика минус 26 попадения. Затова срещата в Русе ще е определяща за крайното класиране. Двата тима ще играят още веднъж един срещу друг в така наречената „група на смъртта“, където компания ще им прави отбор от другата четворка. Засега, както се очертава, това ще е тимът на „Етър“.
Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров ще заложи най-вероятно и днес на някои юноши. Може би той ще даде почивка на контузените Диян Димов и Стефан Христов. Свилен Щерев ще наблюдава мача от трибуните, тъй като е наказан с лишаване от права за една среща.
„Ботев“ /Враца/ ще е без също натрупалите жълти картони Илия Миланов и Чавдар Ивайлов, но на терена ще са завърналите се след лечение вратар Красимир Костов и опорен халф Аласан Н`Диай.
Главен съдия е Николай Йорданов.
Билетът е с цена от 5 лева.