Богат културен афиш предлага на русенци общината през месец юли. Това съобщи зам.-кметът Енчо Енчев, който разказа какво предстои да се случва на откритите сцени в града през един от най-горещите месеци. 
След Летния рок фестивал, който започва от днес и продължава до края на седмицата, от 6 юли във фоайето на Доходното здание ценителите ще могат да се наслаждават на изложба, която е дело на Италианския културен институт. На 9 юли, четвъртък, от 18 ч пред Доходното здание ще започне първият юлски концерт на Биг Бенд Русе под диригенството на Димчо Рубчев. Втората му изява ще бъде на същото място и от същия час, но на 24 юли. 
На 10 юли от 20.30 ч пред сградата на Общината предстои гала концертът на Русенската опера. Солистите, хорът и оркестърът под палката на Димитър Косев ще изпълнят прочути и любими арии, откъси от емблематични класически творби.
На 12 юли от 18.30 пред Съдебната палата пък ще изнесе концерт Фолклорният танцов театър „Найден Киров“, за който 2020 година е юбилейна. 
Два дни по-късно, на 14 юли, от 18.30 ч пред Доходното е големият концерт на Тамбурашкия оркестър и детска вокална група „Слънце“, за който диригентката Наталия Константинова е поканила отново сопраното Мариана Цветкова и бас баритонът Владимир Маринов. На същото място, но от 19 ч, на 15 юли ще пее детският хор „Дунавски вълни“ с диригент Весела Тодорова. А на 16-и от 18.30 ч на сцената до Съдебната палата е концертът на формацията за модерен балет „Мираж“ с художествен ръководител Наталия Томова, към който ще се присъединят с песни децата от „Слънце“.  
На 17 юли се задава голяма атракция - една от разкошните като сюжет и като музикален материал опери на Верди - „Набуко“, която ще бъде разиграна... пред операта! Сценичната реализация на открито се подготвя от Аделаида Якимова-Фурнаджиева, а сред ярките изненади се очаква да бъде излизането на царя на Вавилон Навуходоносор /в ролята ще бъде баритонът със световна слава Венцеслав Анастасов/, който ще се появи повече от тържествено - яхнал породист бял кон! 
На 18 и 19 юли кинофестивалът „София филм фест“ ще  гостува в Русе - този път само с две продукции: „Паразит“ и „Мартин Идън“. Прожекциите са от 21 ч пред Доходното здание. А на 20-и пред Съдебната палата съставите на Младежкия дом ще покажат най-доброто от продукцията си.