Първото медицинско лице в Русе, заразено с Ковид-19, е 43-годишна медицинска сестра в Инфекциозно отделение към Университетска болница „Канев“. Заразата е потвърдена с PCR тест в петък вечерта. Два дни преди това жената е вдигнала температура до 37.5 градуса, чувствала е отпадналост с болки в гърдите, появила се и кашлица. Установено е, че медицинската сестра е обслужвала само болни от коронавирус в отделението и не е имала контакт с другите пациенти. Всички контактни са издирени и са им взети PCR проби, резултатите се чакат днес. Сестрата е настанена за лечение в „Канев“, състоянието й е стабилно.
За първи път в Русе има и случай на заразено с Ковид-19 бебе. То е дете на 27-годишната жена, чийто положителен PCR тест бе съобщен в четвъртък. Тя беше оставена за домашно лечение, но заради развила се междувременно бронхопневмония с линейка на Спешна помощ е откарана в Белодробната болница, където е приета веднага. Заразен се оказа и 28-годишният й съпруг, който заедно с тримесечното им бебе остава за лечение вкъщи. Детето няма изразена симптоматика, а баща му е само с температура от 37.8 градуса.
На домашно лечение е оставена и заразена с коронавирус 41-годишна русенка, която от 13 юни имала температура 37.2 градуса, отпадналост, болки в гърлото, лека хрема и затруднено дишане.
По първоначални данни още двама русенци са с Ковид-19, но дали е така, ще ясно днес. 
Двама нови заразени с коронавирус от Разградска област са приети за лечение в Русе. В болница „Канев“ е настанена 42-годишна жена от разградското село Ясеновец, която е докарана с личен автомобил. Тя е със слабо двустранно дишане, но изследването е показало, че засега няма пневмония. В болница „Медика Русе“ пък е приет за лечение на коронавирус 39-годишен мъж от Исперих, който е с пневмония, но за момента е стабилизиран.
По данни на РЗИ диагностицираните с коронавирус пациенти в Русе са 35. 22-ма от тях са от Русенско, като 17 за излекувани. 12 са от област Разград и един мъж от село Дралфа в община Омуртаг.