Студентът от Русе Калоян Мънев и неговият приятел Кристиян Вачев се класираха в челната тройка на финала на световния конкурс на „Майкрософт“. Калоян и неговият приятел са студенти в Софийския университет и само преди месец достигнаха до финала на международен конкурс за иновации в образованието „The next AI Guardians“, организиран от компанията на Бил Гейтс.
Проектът, който изведе двете момчета до последния етап, в който участват само 6 екипа, се нарича „Leaf“ („Листо“). 
Чувстваме се страхотно, горди сме, че работата ни е високо оценена, каза вчера Калоян за „Утро“. И призна, че на финала на него и на Кристиян не им е било леко. И двамата с моя съотборник сме малко повече „програмисти“, а на състезанието имаше и аспекти, свързани с бизнес и маркетинг, така че се наложи да навлизаме и в малко несвойствени за нас материи, добави Калоян. 
Калоян и Кристиян за първи път участват в състезание с идеята си, която е съвършено нова, двамата за първи работят и като екип. Затова третото място на конкурса на „Майкрософт“ е повече от победа - те го постигат, състезавайки се с по-многобройни екипи с повече опит и с четири и повече развити идеи.