18 литра дъжд на квадратен метър се изляха за 30 минути вчера в Русе и наводниха основни булеварди, а това роди нова организация на движение, създадена от самите шофьори. По „Скобелев“ трафикът тръгна само в северното платно, а по „Липник“ преди Олимпа в посока центъра - по източното. Масовото каране в насрещното първоначално предизвика объркване, след това бе прието като мярка на КАТ, макар че инициативата не беше на полицията.
В района на кръстовището при пробива „Кауфланд“ шахтите се затлачиха от носените от водата листа и се образува езеро. Същото беше положението и срещу подлеза до Математическа гимназия, каза шефът на общинската антикризисна дирекция Спасимир Димитров.
Критичната обстановка се създаде, след като от 16.15 до 16.45 часа в Русе се изсипа силен дъжд, премесен с градушка колкото бобено зърно. Най-силен бе интензитетът на валежа в 16.25 часа, когато за пет минути се изляха 7.5 литра на квадрат, които напълниха улиците с вода, посочи ръководителят на метеорологичната обсерватория към НИМХ Емил Димитров.
Подобни валежи в Русе се очакват днес и утре, след което времето ще се успокои.