Ценно дарение получи Националното училища по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“. Иван Копчев, възпитаник на Английската гимназия, който от десетилетия живее в Аделаида, Австралия, направи благородния жест към бъдещите виртуози, които учат в НУИ. 
Цигулката му е подарена от неговите родители през 1960 година, разказа директорката на НУИ Мария Дуканова. При едно от завръщанията си в Русе Иван Копчев взема решението да подари инструмента на училището. Влага средства за лютиер, калъф и всички необходими аксесоари и така цигулката четвъртинка в идеален вид завчера бе предадена в училището. 
Изключително сме благодарни на г-н Копчев, защото даренията са важен и понякога единствен начин за попълване на инструментариума в училището, каза Дуканова. Според нея това е важно особено за такъв размер преходни инструменти, които училището осигурява на децата, които с времето започват да свирят на инструменти за големи. 
Господин Копчев ще получи свидетелство за дарение, а на пластинка, поставена в калъфа, ще бъде изписано името на дарителя и неговото пожелание за успех в изкуството на всяко дете, което ще свири с този инструмент, добави Мария Дуканова.