50 участници са се регистрирали за първите Младежки Арнаудови срещи, които ще се проведат на 27 юни, събота. Това съобщи научният ръководител на форума д-р Капка Иванова. Домакин ще бъде регионалната библиотека „Любен Каравелов“, където ще се съберат ученици, преподаватели, студенти, докторанти от Русе, Варна, Видин, Разград, Джебел, Симитли, Бяла и Две могили. Русенските участници са подготвили интригуващи теми, които ще представят в трите секции на форума. 
От Русе ще участват ученици и млади преподаватели от Дойче шуле, професионалните гимназии по туризъм и дървообработване, Националното училище по изкуствата, Английската гимназия, Математическата и „Христо Ботев“. Техните разработки - доклади, презентации и видеоклипове, както и на студенти и докторанти от Русенския университет, ще се състезават за Големия приз за най-добра разработка. 
Форумът започва в 10.30 ч в събота, като по време на Арнаудовите срещи младежите ще имат възможност да се запознаят с личната библиотека на акад.Михаил Арнаудов, дарена на РБ „Любен Каравелов“, и да изминат новия туристически маршрут „Тайните на библиотеката“.