Интригуващо събитие организира за русенските деца MindHub Ruse, известна със своите занимания по програмиране за малките русенчета. Днес в 17 ч пред Съдебната палата ще започне забавната игра Treasure Hunt, която ще превърне централната част на града в арена на загадките. В нея ще могат да се включат  безплатно деца между 6 и 11-годишна възраст. Те ще получават следи и забавни задачки, които ще ги провокират да откриват определено място, намек за което е скрито в заданието. Оттам нова следа ще ги поведе към следващата локация, където ще ги очаква нова изненада. 
За да се справят по-лесно, децата ще работят по двойки, така че е хубаво всяко от тях да си доведе другарче, но това не е задължително, каза Пламена Михайлова от MindHub Ruse.
Добре е също бъдещите участници да дойдат поне 15 минути преди началото на играта, за да се регистрират.
Вече имаме проявен интерес от 90 човека, каза Пламена. И обяви, че децата от най-бързата двойка в състезанието ще спечелят по един ваучер за лятната академия по програмиране MindHub Ruse Summer Camp на стойност 220 лв.
Игра със същото заглавие - Treasure Hunt, организира и сдружение „Градоред“ в събота за възрастни и семейства. От 16 до 18 ч на пл.“Свобода“ то ще представи историята на знакови русенски сгради и видни русенски личности. По проект, финансиран от фондация „Русе - град на свободния дух“, от април миналата година до май 2020-а сдружението е поставило табели с QR кодове на 30 подбрани русенски сгради. Така туристите с едно сканиране със смартфоните си могат да научат техните увлекателни истории на 5 езика - български, английски, немски, руски и румънски.