Симеоновата къща е емблема за нашия град и нейният ремонт е неотложен, тя се руши. Това, което се вижда като намерение за нейния ремонт по програма, е бъдещо несигурно финансиране, коментира съветникът от ГЕРБ Наталия Кръстева във връзка с предложението за пренасочване на 172 200 лева за ремонт на Симеоновата къща в полза на довършване на дейностите по бул.“Потсдам“.
Кръстева се озадачи и около причините ремонтът на две детски площадки в „Здравец Изток“ и „Дружба“ да бъде пренасочен към други съоръжения в кв.“Възраждане“. Тя изрази предположение, че явно майките, които са съседи на кмета, се ползват с привилегии.
От 1995 година не е правен ремонт в Симеоновата къща. В Клуба на дейците на културата пък таванът пада и това е унизително. Правим анализ на сградите, които са паметници на културата. Но вие не се посвенявате от нищо и използвате всяко нещо за опорна точка - лекари, майки, пенсионери, стари къщи. Нямам отношение към местата за детски площадки, отговори кметът Пенчо Милков, като заподозря, че отправените коментари са за постигане на евтини политически цели.
Зам.-кметът Магдалина Илиева посочи, че предстои за ремонт на Симеоновата къща да се търсят средства по проект, защото предвидените в бюджета пари са крайно недостатъчни.