Служителите на КАТ и на Гранична полиция на Дунав мост събраха 77 глоби на стойност 6750 лева още през първия ден на новата тактика на МВР за повишаване на събираемостта на пътните санкции с контрол на влизане и излизане от страната.
Събраната сума е най-голямата от всичките осем гранични пункта. Резултатът е още по-изразителен, като се има предвид, че ПОС-терминал има само на новите трасета в Русе за идващите от Румъния автомобили. В Гюргево засега все още няма терминал за плащане с карти, затова на излизащите от страната шофьори само се връчват фишовете.   
Още един противоречив рекорд записа Русе през последните три дни. При комплексни проверки на ИА „Автомобилна администрация“, МВР и НАП на границата са задържани осем микробуса, които извършват нерегламентиран превоз на пътници. 
На граничния пункт при Русе са хванати най-много нарушители в страната. Данните сочат, че 30% от пътническите превози с микробуси са нерегламентирани и са в сивия сектор. Проверките ще продължат до края на този месец, като в момента заедно с другите компетентни органи се обсъждат възможностите за постоянен контрол, каза изп.директор на „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.
И осемте микробуса са спрени от движение за 6 месеца, а водачите им са глобени с по 2000 лева. В един от случаите обаче последствията ще бъдат много по-сериозни. Те ще са за 34-годишен мъж от силистренското село Зафирово, който при поканата да покаже лиценз за пътнически превози подхвърлил на двамата проверяващи две банкноти по 10 евро. 
Опитът за подкуп бил извършен около 7.30 часа в сряда и завършил с ареста на шофьора. По случая е образувано досъдебно производство и е предаден на прокуратурата, съобщи директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ Венцислав Шахънов.