Република България е правова държава. Всеки гражданин има право на справедлив процес. Неправдата е престъпление. С този саморъчно сътворен надпис върху бял потник в знак на протест срещу тежките обвинения по негов адрес се яви в зала изправеният на съд за второ убийство в биографията си Пламен Парушев от Ветово.
Рецидивистът от Ветово е обвинен в убийство след побой на 20 септември 2018 година, включително с дървен кол по главата, а агресията му отнесъл мъж, позволил си да отправя мръснишки изказвания по адрес на жена му.
42-годишният мъж за пореден път заяви, че не е убил Илия Александров, а само го е набил. Доказателство за това бил фактът, че той е изписан без опасност за живота от болницата, но няма и месец след инцидента починал. Според 7 пъти осъждания Пламен, който през 1997 година има присъда за друго убийство, той е набеден от прокурора, че е извършил предумишлено убийство, затова му поиска отвод, както и настоя да бъде пуснат на свобода.
Няма данни за заинтересованост от страна на прокурора, нито предпоставки за промяна на мярката, реши състав на Окръжният съд и не удовлетвори претенциите на Пламен, като насрочи старта на делото по същество на 6 юли.