Обръщение към Министерския съвет, в което се настоява да се ускори ремонтът на окаяния път Русе-Кубрат, ще гласува днес Общинският съвет в Русе.
„Отчаянието сред жителите, използващи посочената пътна отсечка, е все по-голямо. Неизпълнените ангажименти от представители на политическите сили задълбочават недоверието към институциите и политическата класа. Жителите на най-засегнатите населени места са в готовност за протести и гражданско неподчинение“, се казва в текста на документа.
След поредния граждански протест срещу огромните дупки и изпълненото с опасности пътуване по трасето миналата седмица от Пътната агенция увериха, че ремонтът ще започне през септември. Това обаче не е първото обещание, че непобутваният от над 30 години път най-сетне ще дочака ремонт.
Обръщението е втори подобен акт на русенските общинари. Първия път бе отправен официален апел за замяна на сегашното опасно кръстовище при „Джъмбо“ с кръгово движение. След много обещания и уговорки миналата година регионалното министерство съобщи, че това ще стане заедно с ремонта на пътя Русе-Кубрат. Дали обаче е предвидено в проекта, не е известно. По този повод русенските депутати Крум Зарков и Георги Стоилов внесоха питане до министър Аврамова кога исканото и обещавано кръгово ще бъде изградено.