На тазгодишното издание на Откритото първенство на Съединените щати по тенис няма да се провеждат квалификации за основната схема и няма да има турнир по смесени двойки, като част от ограничителните мерки заради пандемията от коронавирус. 

Вчера беше потвърдено, че турнирът от Големия шлем в Ню Йорк ще се проведе без публика в периода 31 август - 13 септември, въпреки че градът бе един от най-тежко ударените в света от новия коронавирус, но извънредните мерки ще наложат някои ограничения. Най-важното за участващите играчи е, че няма да има нужда те да се подлагат на двуседмична карантина при пристигането си в Ню Йорк, но ще трябва да се подложат на тест за Covid-19 преди отпътуването си за САЩ. След това всеки тенисист и хората от неговия щаб ще преминават един или два теста за коронавирус по време на престоя си в Ню Йорк. 

Всеки играч ще получи две стаи в хотел извън Манхатън, като във всяка стая могат да се настанят до двама души. Въпреки това, тенисистите ще имат опцията да наемат частна къща за своя сметка, в която да настанят още хора от антуража си, ако искат да го сторят.

По време на престоя си в "Били Джийн Кинг Тенис Сентър" всички ще трябва да носят маски, освен когато играят мачове или тренират на корта или във фитнеса. Освен липсата на квалификации и турнир на смесени двойки, схемите на двойки при мъжете и жените ще бъдат намалени наполовина и ще се състоят от 32 дуета, вместо традиционните 64.

Американската тенис асоциация е заделила 60 милиона долара, повечето от които ще отидат като награден фонд за US Open и Мастърс 1000 турнира, който вместо в Синсинати, също ще се проведе в Ню Йорк в периода 22-28 август. 

Около 6,6 милиона долара ще бъдат дадене за компенсация на тенисистите и тенисистките, които няма да могат да участват в квалификациите заради ограниченията.