Вече са ясни тримата млади български режисьори, които тази есен ще си оспорват приза на името на големия талант Слави Шкаров. Тазгодишният селекционер на конкурса, който обявява русенският драматичен театър „Сава Огнянов“, Богдана Костуркова е отделила имената на трима впечатляващи млади създатели на спектакли. Това са Денислав Янев, Ованес Торосян и Дамян Тенев. 
Благодарение на третото издание на русенския конкурс публиката в Малката Виена ще има шанса наесен от 28 до 31 октомври да види последните спектакли на тези режисьори, с които те ще се състезават за наградата. 
Денислав Янев е предложен за отличието за постановката „Една крачка до предела“ от Игор Бауерзима в театъра в Търговище. Двамата актьори в спектакъла Ивона Маврова и Явор Гаджев разгръщат темата за нагона към самоубийство - самите те са тийнейджъри в Норвегия, запознали се в чат за самоубийци и решили да прекратят живота си от върха на един фиорд. 
Ованес Торосян ще представи авторския си моноспектакъл „Game over“, който е независим проект. Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас - това са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Торосян. 
Дамян Тенев идва в Русе със своя режисьорски прочит на обичаната българска пиеса „Януари“ от Йордан Радичков, която той е поставил в хасковския театър. Радичковите герои оживяват на сцената в актьорското превъплъщение на Явор Бахаров, Петко Венелинов, Петър Влайков, Димитър Атанасов, Емануил Костадинов, Пламен Петков, Димитър Димитров.