Близо 330 тона асфалт е използвало общинското предприятие „Комунални дейности“ през май, за да полага настилки и да отстранява нередности по улиците и тротоарите в Русе през месец май. Справката показва, че от предприятието са работили на повече от 25 обекта, за да се справят с опасни инфраструктурни проблеми. 
Със студен асфалт са запълнени дупки по улиците „Потсдам“, „Трети март“, „Хан Аспарух“, както и дупки на моста между кварталите Средна кула и Долапите. 
Асфалтирани са участъци по улиците „Петко Каравелов“, „Ангел Кънчев“, „Киев“, „Будапеща“, „Скопие“, „Димитър Басарбовски“, „Цар Освободител“, „Българска морава“, „И.Макариополски“, както и неравности по алеята на блок „Некрасов“. Запълнени с асфалт са дупки в ЦЮР 2, Средна кула, Долапите, „Здравец изток“. Паркингът пред блоковете „Вит“ и „Лом“ е подготвен за асфалтиране, застлан е с камък и е валиран, а пространството пред бл.30 в кв.“Дружба 3“ също е асфалтирано. 
Запълнени фуги и ремонтирани дупки в отделни участъци на улици в Русе допълват списъка с работа през май на „Комунални дейности“. Положена е и над 1640 кв.м  хоризонтална пътна маркировка и са монтирани над 100 пътни знака.