14-годишно момче от Русе се блъсна в дърво с колата на майка си на път да пие кафе на пясък. За късмет детето се отървало без травми, но приятелят му, който е с 4 години по-голям от него, получил фрактура на ръка.
В понеделник късно вечерта двамата приятели се уговорили да отидат рано сутринта в Просена, за да пият специалното кафе на пясък, което правели в тамошно заведение. След 4.30 часа вчера призори момчето взело ключовете на колата на майка си „Опел Корса“ и двамата с приятеля си поели за Просена. След Николово обаче момчето изтървало волана и колата спряла в крайпътно дърво. При удара 18-годишният спътник на малолетния шофьор си счупил дясната ръка и двамата тръгнали пеш за Русе.
В 5.30 часа на тел.112 е получен сигнал за катастрофиралата кола. Екип на КАТ отишъл на място, но не открил никого. Собственичката на опела била издирена по регистрационния номер, а в разговор с нея тя притеснено казала, че нито синът й, нито колата са вкъщи и няма представа къде са. 
Малко по-късно от болница „Канев“ се получил сигнал, че в травматологичния кабинет се оказва помощ на 18-годишен младеж със счупена ръка при катастрофа, който разказал на униформените как е пострадал. Така историята взела да се разплита.