Изоставен на жп релсите микробус „Форд Транзит“ е пометен от пътнически влак, но за щастие няма загинали и пострадали.
Катастрофата е станала вчера около 4.50 часа призори на прелеза до гара Образцов чифлик. Машинистите на идващия от Русе влак за София с 12 пътници във вагоните видял буса на линията, пуснал пронизителната свирка на локомотива и същевременно натиснал спирачките, за да може поне да омекоти очертаващия се удар. Автомобилът не помръднал и макар и с намалена доколкото е възможно скорост, влакът го влачил 50 метра. След спиране на композицията двамата ужасени машинисти видели, че в смачкания бус няма хора и подали сигнал на тел.112.
Пристигналият спасителен отряд преместил превърналия се в купчина метал бус и влакът продължил за Силистра.
Шофьорът на зарязания микробус е издирен от полицията по-късно сутринта. Той и приятелят му дали меко казано странно обяснения за инцидента. Двамата разказали, че двигателят на микробуса угаснал точно докато преминавали релсите. Опитали да го запалят, но не успели и като видели идващия влак, побегнали. Не е ясно защо не са тръгнали срещу влака, за да предупредят машинистите колкото може по-рано за опасното препятствие на релсите.
Според полицията шофьорът най-вероятно е бил пиян, но след като не е тестван това не може да се докаже. Това означава, че безотговорното си и високорисково поведение го грозят само две санкции - за изоставяне на автомобил на жп линията и за напускане на местопроизшествието преди идване на полицията.