Новият завод за производство на електрозаварени прецизни и конструкционни тръби на „Стийлимпекс“ в Западна промишлена зона, който трябваше да заработи през този или най-късно пред другия месец, ще стартира през есента, научи „Утро“. Изграждането му започна през юни миналата година и конструкцията му вече е завършена.  

Плановете на инвеститорите обаче бяха объркани от епидемията от коронавируса и в момента тече оборудване на производствените помещения.
Очаква се новият завод да осигури работа на около 60 души и това е добра новина за ударения тежко и неочаквано от К-19 пазар на труда. Основната част от операторите на машини за лазарно рязане на тръби са вече наети и в момента се трудят в другата база на фирмата на бул.“Тутракан“.
Производствената база е разположена на закрита площ от 7000 кв.м и включва още складови помещения и сервизен център. Халето е от високоякостна стоманена конструкцията с термо панели. Заводът ще разполага със собствен трафопост, осем мостови крана и съвременна вентилационна система, покриваща стандартите за този вид производство.
„Стийлимпекс“ ООД произвежда стоманени електрозаварени тръби и търгува с плоски стомани и стоманени изделия. Нейни основни клиенти в България и Европа са фирми в областта на строителството, мебелното производство и производството на части за автомобилната промишленост. Централният офис на дружеството се намира във Варна, а двете производствени бази са в Русе и Варна. За 2018 г. фирмата реализира оборот от 32,5 млн. лева.