Футболистите на „Дунав“ тръгнаха вчера за мача срещу „Етър“ във Велико Търново в по-добро настроение, защото часове преди двубоя най-сетне дочакаха по една пълна заплата. По информация на „Утро“, получените възнаграждения са от гласуваните от Общинския съвет 90 000 лева за реклама. Двубоят завърши след редакционното приключване на броя.
Останалите заплати, отново в пълен размер до пълното им изчистване, щели да бъдат броени идните дни от българско-швейцарските бизнесмени. Договорът по придобиване на клуба от тях бил близо - той щял да бъде официализиран, след като Агенцията по вписванията потвърди редовността на прехвърлените им от президента на клуба д-р Симеон Симеонов акции.
Остава да разберем отговора на един много важен въпрос - дали и при какви условия /възмездно или безвъзмездно/ дунавци ще ползват тренировъчната база в „Здравец“, намираща се под концесионерското крило на д-р Симеонов.
Любопитен момент е, че в „контактната“ група на „швейцарците“ се появил бившият футболист на „Шумен“ и „Дунав“ Юлиян Загоров. В сряда шуменецът идвал в Русе като приятел и съмишленик на считания за бъдещия силен човек във ФК „Дунав“ Красен Кръстев.