Авантюра, бизнес начинание, сбъдване на мечта. Или по-скоро всичко накуп с бълбукащ приятно горчив привкус. Така могат да се опишат дните на Венцислав Иванов, който решава да скочи в дълбокото, да разшири семейния бизнес в името на желанието да превърне една своя страст в професия и да се превъплъти в автентичен пивовар. И успява, тъй като вече година произвежда собствена марка крафт бира за ценители. Навлиза сам в дебрите на доскоро непознатата материя, обикаля Белгия и Германия, за да усвои тънкостите на занаята и да почерпи опит от първа ръка. Признава обаче, че голяма роля за успешното му начинание има и получената подкрепата от страна на неговото семейство и близки.
Случайна среща преди 2 години на дошли в Русе пивовари от Белгия разпалват искрата
у Венци да подхване новото начинание, а категоричното потвърждение, че това е нещото, с което трябва да се захване, получава при посещение в Белгия.
„Идеята се зароди покрай мой близък, който има познати пивовари там. В един момент се оказа, че те дойдоха на гости в Русе и се срещнахме. Разказаха ми за тяхната пивоварна, с което сериозно ми грабнаха вниманието, и стана така, че се реших да отида на визита при тях на място“, разказва младият пивовар.
Не му трябва много да организира и реализира пътуването до малкото белгийско градче, където се произвежда изкушаващата пенлива напитка, и се уверява с очите си какво включват отделните технологични процеси. 
„Всичко беше съвсем ново за мен. Дотогава изобщо не съм се докосвал до тази сфера. Радвам се, че хората там бяха отворени, приятелски настроени и ми помогнаха да опозная пивоварството“, споделя Венцислав и посочва, че е успял да посети и други производители на бира в околността.
След завръщането си в Русе вече е напълно категоричен, че трябва да направи нещо подобно и тук, макар в по-малки мащаби. За целта посещава и изложение, посветено на бирената индустрия в Германия, където се докосва до същинското оборудване, което ще му е необходимо, за да стартира свое производство.
Дунав, накъдето гледа пивоварната, става кръстник на бирата с марка „River“
Около половин година отнема на Венцислав подготовката на новия бизнес. Освен купуване на специфично оборудване за варене на бира, той стартира и преобразяване на собствено помещение в Западна промишлена зона, където да настани производството.
„Използвахме наш имот, на който направихме тотален ремонт и така през май миналата година успяхме да стартираме с първите варки по наша рецепта. Дълго мислихме как да наречем бирата и тъй като самият производствен цех се намира на брега на Дунава, решихме да я кръстим именно на локацията“, разказва за началото Венци, който междувременно завършва и обучителен курс по специалността. 
Следват тестове на различни рецепти, докато не достигат до вкуса, който целят и желаят да предложат на клиентите с марка „River“.
„Крафт бирата е жива бира, която не е пастьоризирана, не е филтрирана, няма консерванти, а е направена изцяло от естествени съставки. Това са вода, малц, хмел и бирена мая“, разказва пивоварът. 
Вкусът, ароматът и специфичните особености на всеки вид бира обаче може да варират и съществено да се различават заради различните видове хмел и малц, които се влагат. Затова, макар съставките да са малко на брой, в зависимост от сортовете, които се използват, като краен продукт могат да се получат съвсем различни на външен вид и вкус бири. 
Хората все повече търсят качеството във всеки един продукт, като пример за това е и бирата
смята Венцислав.
Не смее с лека ръка да отпише масовите бири, но като любител на пивото и отскоро негов производител, обяснява, че при традиционната термична обработка дрождите в напитката загиват, а влагането на консерванти и филтрацията допълнително способстват за промяна във вкуса. Докато придържането към естествени съставки, които запазват максимално качеството си, допринасят за постигането на вкус за ценители. Така пише и на задния етикет на всяка бутилка: „Пиво, произведено с желание за по-добър вкус и качество с най-добри белгийски съставки“.
„Произвеждаме три вида бира. Тъмното пиво сме решили да предлагаме само през зимния сезон, затова и сега не може да бъде открито. Целогодишно сме се спрели на производство на класическо светло пиво и пшенична вайс бира“, разказва Венцислав.
Класическата светла бира той описва с типичния по-горчив вкус и аромат на хмел. Пивото е леко, с обичаен алкохолен градус - 4.7%. Вайс бирата, която е добре позната и утвърдена в Германия и Белгия, се отличава с това, че не е толкова горчива за сметка на изразения си цитрусов вкус. Това я прави особено подходяща за летния сезон и топлите дни, когато обикновено хората търсят начини за освежаване.
8 часа варене и поне 21 дни за ферментиране и отлежаване при специален температурен режим
отнема производството на една партида от крафт пивото. 
Дългият на пръв поглед процес, докато се достигне до крайния съблазнително вкусен резултат, е съпроводен и с немалко ръчен труд за разлика от серийното производство, където процесът е изцяло автоматизиран, разказва Венци. Споделя, че проучването му е показало, че неговата пивоварна е единствената действаща в Русе. Именно тук е родното място на първите бирени фабрики и този факт е един от многото, с което градът се гордее в качеството си на пионер и емблема на „първите неща в България“. А в страната такива малки независими „бутикови“ производства наброяват не повече от 40.
Това, което отличава крафт пивото от масовите бири, е и по-краткият й срок на годност - 90 дни при съхраняване в хладилник. 
Венцислав не смее да пресмята какъв в размерът на направената инвестиция, като с усмивка признава, че не е никак малък. Въпреки всичко изводът му е, че всичко си е струвало, тъй като е много доволен от решението си да стартира нетипичното производство. И най-важното - вижда неговото бъдеще, отчита, че има перспективи за развитие, навлизане на нови пазари и достигане до повече клиенти.
„Доволен съм от начинанието си, което донякъде е и мое хоби. Приятно ми е, с удоволствие работя. Наскоро открихме и фирмен магазин, който се намира на ул.“Солун“ в кв.“Възраждане“, казва младият пивовар. Освен там, живата бира се предлага и в супермаркети „ФМ“, в малки магазинчета и няколко заведения.