„Няма сиви кардинали, какви са тези глупости! Изобщо не мисля да коментирам подобни глупости, има толкова важни теми!“. Така реагира вчера кметът Пенчо Милков на журналистически въпрос по повод на публикация в един от жълтите сайтове. В нея неназован автор твърди, че председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев упражнявал зависимост върху кмета, който пък се съобразявал с него, тъй като ВМРО държали „златния пръст“ при гласуването в ОбС и от тях зависело да бъдат одобрявани предложенията на кмета. 
„Аз имам прекрасни отношения с всички общински съветници и с председателя на ОбС. С него се познаваме отдавна. Приятел ми е - да, колега ми е - да, но за какъв сив кардинал става дума?! Та той е с десет години по-малък от мен! И няма нищо по-нормално от това председателят на ОбС да е в прекрасни отношения с кмета. Ако някоя от опорките на управляващите е да бият в партньорите и в тяхното разединение, какво има да коментирам това“, каза Пенчо Милков. 
Той обясни, че подобни манипулации са му познати и от работата му като общински съветник и като депутат в Народното събрание. И завърши емоционално: „Повече глупости не искам да коментирам!“.