Искам да възобновим привлекателния вид на две традиционни зони за отдих за русенци, каза вчера на пресконференция кметът Пенчо Милков. В най-скоро време предстои пространството около хижа „Приста“ да бъде почистено и напръскано против насекоми, за може то отново да посреща русенци през почивните дни и по празници като място за отмора. 
Още на 2 юли там ще се проведе рокерски събор, който ще продължи до 4 юли, а на 5-и там ще се съберат за своя празник работещите в системата на МВР, каза Милков. 
В лесопарка „Липник“ също има нужда от сериозно обновяване, в особено окаяно състояние са мостчетата, беседките и местата, където русенци могат да си направят пикник или просто да се любуват на природата, обясни кметът. По думите му лесопаркът и съоръженията в него не са поддържани в последните 30 години.  Подготвяме подробен устройствен план, след което ще започне методичната работа по облагородяването, добави той. Обсъдихме с рибарски дружества и с представители на ИАРА мерки срещу бракониерството, добави зам.-кметът Енчо Енчев. Той съобщи, че на 12 и 13 септември именно лесопаркът ще стане сцена за шумно събитие с участник  телевизионното реалити „Фермата“.