Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 20.30 часа срещу „Етър“ във Велико Търново последния си мач от редовния сезон в първенството на Ефбет Лига.  Отборът тренира вчера следобед, а днес сутринта ще направи тонизиращо занимание. В 13 часа следва обяд в едно от заведенията на собственика на хотелски комплекс „Рай“ Валентин Симеонов. Отпътуването за старата столица ще е в 16 часа.
„Вече не помним колко пъти бате Вальо ни е хранил безплатно. Без него в някои дни от предишните месеци да сме умрели от глад“, каза пред „Утро“ един от опитните футболисти в тима.
Според него „играчите стискат зъби като кучета“ в очакване на някакво възнаграждение.
„За доброто на клуба и съгласно ситуацията с коронавируса в страната се отказахме от половината си заплати за април и май. Срещу този жест засега не стои нищо“, добави футболистът.
„Утро“ обаче научи, че 90-те хиляди лева, гласувани от общинските съветници за рекламен договор с ФК „Дунав“, вчера трябвало да влязат в касата на клуба. Гласуването бе на 22 май и според закона бе нужно да мине месец /ако няма обжалване/ тези пари да тръгнат към футбола. Заради изключително изнервената ситуация обаче, рекламните левчета щели да бъдат извадени по-рано, така че футболистите може би ще получат нещичко днес.
Може би!
Две думи и за пословичните „швейцарски“ кандидати за придобиване на клуба.
Сделката била почти изпипана, а акциите - вече в техните ръце.
Какво следва после - само те могат да кажат.