Трима виновници за среднощния грабеж на бензиностанция „Петрол“ на изхода за Разград на 3 март предстои да седнат на подсъдимата скамейка, след като официално се сдобиха с обвинения.
Съучастниците, между които и 16-годишен тийнейджър, грабнаха оборота на бензиностанция от 264.72 лева след заплахи и размахване на сопа пред дежурната служителка. Те бяха заловени няколко дена по-късно в Селеметя и посочиха дори къде са захвърлили тоягата за сплашване на жената.
Единият от тях директно отпътува за затвора, тъй като има влязла в сила присъда, но не е открит, за да я излежи. Него го грози и най-тежко наказание, тъй като е рецидивист - от 5 до 15 години затвор и конфискация. Съучастникът му Шехол Х., който е 5 пъти осъждан и допреди няколко месеца работел като боклукчия, го заплашва присъда от 3 до 10 години затвор. Непълнолетният е обвинен, че е взел 60 лева от заграбената сума, макар да знаел, как е придобита, и може да бъде осъден на лишаване от свобода до 3 години.
Парите са върнати и е твърде вероятно грабителите да направят самопризнания и да се сдобият с бързи и облекчени наказания.