Общинският детски център за култура и изкуство обяви 13-ото издание на националния ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“. Участниците в двата раздела „Литература“ и „Журналистика“ ще бъдат разпределени в 3 възрастови групи: първа до 4 клас, втора - от 5 до 7 клас, и трета - от 8 до 12 клас. 
Темата за най-малките е „Спечелихме един приятел, а това не е малко“ и се посвещава на 100-годишнината от рождението на Джани Родари.
Литературният конкурс за втора и трета група е с тема „Бяла лястовичка. Има ли я?“, посветена на 140-годишнината от рождението на Йордан Йовков. По-големите участници в раздел „Журналистика“ ще работят по темата „Времето е жестоко“ с посвещение на 125 години от рождението на Гео Милев. 
Срокът за изпращане на текстовете е 9 октомври, работите трябва да бъдат получени на адреса на ОбДЦКИ на ул.“Околчица“ 9, кв.“Здравец“ в Русе или на електронен адрес [email protected]. Церемонията по награждаването ще се състои в навечерието на Деня на народните будители на 31 октомври.