Ръководството на „Етър“ пусна в продажба 3000 билета за мача срещу „Дунав“ на 11 юни /20.30 часа/ във Велико Търново/, пише официалният сайт на клуба. Само през първия ден били продадени - ухаааа - 500 талона, с цена на 10 лева. За пропуски на фенове от Русе няма и ред.
3000 места при разпоредбите на БФС за заемане на 30 процента от капацитета на стадиона означават спазване на изискванията.
И веднага се сещаме за мача онзи ден между „Берое“ и „Черно море“, когато камерите показаха как феновете на старозагорци се са скупчили като сардели в консерва един до друг. Въпреки мерките, въпреки предупрежденията, че такава близост може да се превърне в перфектната верига за зараза с коронавирус.
Знаете ли какво ще стане преди мача във Велико Търново? Ще бъдат пуснати повече от въпросните 3000 билета. Просто ръководството на „Етър“ ще се възползва от клетия навик на българина да върви срещу ограниченията. Ако го призовеш да дойде на мач без пари, няма да дойде. Но да посегне към забранения плод, е винаги готов.
Като в онзи виц при доктора, когато пациентът питал невинно „С колко вино мога да вземам хаповете?“...
Та тъй ще е и на „Ивайло“. Домакините ще се опитат да напълнят празната си каса.
Докато БФС не спре пак скоро първенството заради предричаното от някои надигане на нова вълна от Ковид-19.