Безобразният път Русе-Кубрат, по който от години зеят гладни за автомобилни гуми, джанти и окачвания ями, направи още една крачка към влизане в 21 век. Това стана ясно от съобщение на Агенция „Пътна инфраструктура“ за отворените ценови оферти на допуснатите кандидати за рехабилитацията на трасето с дължина 46.7 километра, което е разделено на две отсечки.
Първата е с дължина 21.5 километра и кандидат за ремонта му е столичната фирма „ИСА 2000“, която е представила разчети за 19 132 251.17 лева без ДДС. Собственик на фирмата е Юлиян Инджов - един от бившите собственици на ЦСКА, който не издържа дълго в джунглата на българския футбол и се оттегли там, където е силен: в бизнеса.
Втората отсечка е с дължина 25.2 километра. Кандидат за нея е ДЗЗД „Кубрат“, което включва „Автомагистрали Черно море“ АД и „Автомагистрали Хемус“ АД. Тяхната оферта е 18 589 353.45 лева без ДДС.
Пътят Русе-Кубрат с право може да спори за един от най-разбитите не само в Североизточна България, а и в цялата страна. Дори и в известният с изровения си асфалт Северозапад вече няма такива шосета, изглеждащи, както гласи неизбежното в случая клише, като бомбардирани. Заради невъзможността по него да се пътува спокойно, многократно бяха организирани протести и бе спирано движението. Сега решението на проблема започва да придобива реални очертания, остават надеждите за скорошен финал.