Започва реставрацията на русенския паметник на Отец Паисий, който е първият издигнат паметник в чест на автора на „История славянобългарска“. Негов автор е скулпторът Владимир Владимиров, който изработва фигурата на будителя на българската свяст през 1932-1934 година. С възстановката на каменния Паисий Хилендарски се заема скулпторът Зюхтю Калит, който сам е автор на множество изваяния, познати на ценителите. 
До края на годината Калит е поел ангажимент пред Общината и лично пред кмета Пенчо Милков пет паметни знака в Русе да върнат първозданния си вид. По идея на Общината ще бъдат почистени и обновени освен скулптурата на Паисий Хилендарски пред едноименното училище, също и барелефите на Христо Ботев в началото на едноименния булевард и на Никола Вапцаров на фасадата на блок „Червен“ /и двете творби дело на именития майстор Никола Терзиев-Желязото/, скулптурата на Георги Радулов „Очакване“ в градинката пред старото родилно отделение на ул.“Николаевска“ и работата на неизвестен автор с название „Момичето с кошницата“ на ул.“Борисова“ 101. 
Паметниците не са в добро състояние, а някои от тях са мръсни, покрити с мухъл, сажди, издраскани са със спрейове. Аз съм направил цял списък с такива монументални творби, които се нуждаят от спасяване, каза за „Утро“ Зюхтю Калит.