Феновете на „Дунав“ издигнаха на мача с „Арда“ транспарант, на който пишеше: „Докторе /президентът на клуба д-р Симеонов/, докога ще се подиграваш с русенци?“ На фона на този парлив въпрос обществеността продължава да се пита какво става със сапунката „Нови собственици на „Дунав“?!
След мача старши треньорът Людмил Киров загатна, че „до една седмица нещата може и да се случат“. Какво има предвид, може би ще се разбере скоро. Най-вероятно отговорът трябва се потърси със съдействие на Шерлок Холмс, Филип Марлоу или Авакум Захов, защото липсва каквато и да е официална информация. Темата е тъма. 
„Утро“ все пак се добра до нова глава от сапунката /с уговорката, че сюжетът ни бе предоставен от източник, на когото принципно може да се вярва/.
Та поредният епизод започва в петък, когато играчите, както им е обещано ден по-рано, тръпнат в очакване на една заплата. Такава обаче няма. Зад нея уж трябва да стои законспириран като „русенски бизнесмен от руския град Краснодар“, Няма пари, а идва мач! 
В Русе обаче по това време все още са и швейцарските граждани, които преговаряха за придобиване на клуба. Да уточним вече със сигурност - и тримата са българи. Ще ги наречем българските швейцарци или швейцарските българи с бизнес в Страната на банките,  часовниците и шоколада. Научавайки, че на терена се появява някаква внезапна конкуренция /разбирай, „руският бизнесмен“/, тримата поемат веднага към летището на Букурещ. Вероятно отчитат, че може би става дума за двойна игра и че някой може би иска да вдигне акциите на ФК „Дунав“, без да има каквото и да е реално намерение да пръска пари за футбол? 
Окей, играйте си играта, ние ще почакаме още малко, вече вие гоните, казват си швейцарските българи и отлитат. Най-вероятно - според нашия разказвач - този ход ще провокира спихване на претенциите /най-вече финансови/ при евентуална продажба на клуба. 
А какво ли ще стане през седмицата? 
Най-добре ще е да изгледаме края на досадната вече сапунка и „Дунав“ да се сдобие с наистина сериозни и солидни собственици. 
Иначе, както пише в социалните мрежи верният фен на „Дунав“ Тихомир Вълков, ако няма официално лице, което да обясни като мъж на широката публика какво всъщност става, ще е по-добре агонията да спре дотук и ако трябва, да се почва съвсем на чисто от „А“ Окръжна група.