Седем магазинчета за плодове, зеленчуци и хранителни стоки се очаква да намерят новия си дом през август, когато се планира да приключи изграждането на новия покрит пазар с проектно име „Обръщалото“ в кв.“Здравец Изток“. Неговата реализация е по подобие на този в „Чародейка“, който е оценяван като изключително успешен. Идеята е хората от квартала да откриват на новото място всеки ден нещо, което да поставят на трапезата си, затова най-вероятно няма да има магазини за дрехи и промишлени стоки.
„Работи се интензивно, като вече са поставени колоните на конструкцията. Има много запитвания от бъдещи наематели за обекта, дори смея да твърде, че има наплив от желаещи“, обясни за „Утро“ управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев като уточни, че инвестицията за изграждането на 14-тото пазарче под шапката на дружеството е 210 000 лева.
Според Кунчев бъдещото покрито пазарче ще се допълва с намиращия се в близост пазар зад болница „Медика“. Той отчита като голям успех рестарта на пазара за вещи втора употреба в събота, който хората познават като „битак“.