57 полицаи от участъка в Бъфало подадоха оставка, след като властите обвиниха в полицейско насилие двама техни колеги от Ню Йорк, за които се появи видео, в което бутат на земята 75-годишен протестиращ, който при падането се удря лошо и впоследствие изпада в критично състояние. Според подалите оставка полицаи техните колеги просто си вършели работата, а ограничаването на правата им и техниките при протести биха им попречили да изпълняват адекватно своите служебни задължения.

На видеото се вижда как възрастният човек се приближава до полицаите и мирно им казва нещо, а те го бутат брутално на земята. След секунди от главата на мъжа започва да тече кръв, но никой от полицаите и техните колеги не се навежда да му помогне.

Кметът на Бъфало Байрън Браун коментира, че “полицаите многократно са помолили мъжът да се прибере у дома поради наложения вечерен час“.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо от своя страна призова двамата мъже да бъдат уволнени с думите: “Защо, защо, защо това беше необходимо? Какво представляваше чак такава заплаха?“.

Вълната от протести срещу полицейското насилие не стихва в множество страни по света.