Сензационен развой на събитията е на път да напише още една страница в странната история на поредния футболен клуб с име „Дунав“ /Русе/. За сведение последният се води „Дунав 2010“. Архивите помнят още дори „Дунав-Приста“ /Средна кула/.
Докато оставената почти на тъмно спортна общественост очакваше да види някакви митични швейцарци като нови собственици на клуба, се оказа, че на първа линия са излезли други лица. Всъщност „швейцарецът“ идвал в четвъртък в Русе, водили се някакви разговори, но на финалната права бил изпреварен.
Според наши източници нов президент на клуба щял да бъде българин, който развива бизнес и живее в руския град Краснодар. Той щял да получи безвъзмездно акциите от досегашния президент д-р Симеон Симеонов. Посредник за връзката му с ФК „Дунав“ бил русенецът Павел Илиев.
Бившият футболист Илиев имал обменни валутни бюра на Дунав мост, а успоредно развивал строителен бизнес. Запознати твърдят, че бил твърде близък със собственика на ЦСКА Гриша Ганчев и дори пътувал с „армейския“ отбор за мачовете му в чужбина.
„Утро“ се опита на няколко пъти да говори с администратора на клуба Свилен Стефанов, но той упорито отказваше да вдигне телефона. Поглед пък към официалната страница на ФК „Дунав“ показа, че последното съобщение в нея датира отпреди близо 3 месеца, когато в отбора бе привлечен нигериецът с френски паспорт Дуде Ндонгала.
Това, което все пак научихме, е, че футболистите ще получат днес по една заплата от новите си благодетели.
В условията на подобно пълно информационно затъмнение можем само да гадаем дали „Дунав“ ще възкръсне като истински елитен отбор със стабилно финансиране, или ще поеме към последния, девети кръг на ада.