Още един пациент от Разград е установен с коронавирус в Русе. Това е 56-годишен шофьор на тир, настанен в Университетска болница „Медика Русе“. На 12 май болният влязъл в страната през Дунав мост 2 край Видин с товар от Унгария и бил поставен под карантина до 25 май. Точно в деня на изтичането й мъжът почувствал парене и болки в гръдната област, сънливост, липса на апетит, получил суха кашлица, вдигнал и температура до 38 градуса, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова.
След лечение без ефект с антибиотик рентгенова снимка показала пневмония в десния му бял дроб. Назначена му била нова терапия с инжекции, но и тя не помогнала. Във вторник съпругата му го докарала в болница „Медика Русе“, където при задълбочен преглед били диагностицирани признаци на коронавирусна инфекция и пациентът е настанен в обособеното за лечение на Ковид-19 отделение с двустранна бронхопневмония. Състоянието му е сравнително добро.
Лекуваните от коронавирус в Русе от началото на пандемията са 19 - петнадесет от Русе, двама Глоджево и по един от Разград и близкото село Ясеновец. 15 от заразените вече са излекувани. Под карантина в момента са 394 човека, а за 4797 тя е изтекла.