Старши треньорът на „Дунав“ по документи Пламен Донев-Донадони решил да разтрогне договора си с клуба заради три неполучени заплати. Донев не се занимава с подготовката на отбора, идва само за мачовете и стои на пейката, защото има задължителния за тимове в елитния футбол Про Лиценз. Без човек с такава квалификация „Дунав“ не би отговарял на изискванията на БФС и не би имал право на участие в елитната лига.
„Донев лично ми се обади, за да потвърди намеренията си. Аз бях човекът, който преди 3 години ходи в Търговище да го уговаря да поеме тези треньорски ангажименти. Беше още по времето, когато наставник беше Веселин Великов. Донев се съгласи и до ден-днешен той е официалният старши треньор“, коментира пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
На 6 юни „Дунав“ ще играе домакински мач с „Арда“. Познавайки благия характер на спеца от Търговище, „Утро“ допуска, че той все пак ще пристигне в Русе и ще заеме мястото си на пейката. Въпросът е дали играчите ще заемат местата си на терена.