43-годишният Данаил Тодоров по прякор Кърлежа, който сложи край на живота на бебе на година и половина след пиянска катастрофа, без въобще да има шофьорска книжка, направи самопризнания и отказа стандартен съдебен процес. Това щеше да донесе 11-та поред присъда в съдебното му досие, и то в облекчен размер заради съкратеното дело. Сложните роднински взаимоотношения на  потърпевшите и ранени в катастрофата, както и претенциите им към него станаха повод обаче сдобиването му с поредна присъда да се отложи с месец.
Тежкото произшествие стана на 19 декември, когато роденият в пловдивското село Чоба бил на роднинска среща и след подобаваща почерпка седнал зад волана на БМВ, като тръгнал да се прибира заедно с жена си, дъщеря й и малкото бебе. Едногодишното момченце, което също се казва Данаил, се возело в ръцете на пътниците, а не в задължителното детско столче. Фатален се оказал участъкът от ул.“Шипка“ към жк „Чародейка“ в района на моста под бул.“България“, където Данаил катастрофирал в бетонна колона. Детенцето загинало на място, а Мария и дъщеря й Теменужка получили средни телесни повреди.
По-късно се оказа, че мъжът е неправоспособен и е карал с 2.44 промила алкохол. Последно Данаил излязъл от затвора на 4 септември 2015 година, а за поредното престъпление го чака присъда между 5 и 20 години.
Обвинението срещу него е за смъртта на момченцето и двете тежки травми на жена му и дъщеря й. Според съда обаче, тъй като Мария е негова законна съпруга от януари 2018 година, трябва изрично да декларира, че иска да го съди за причиненото, но не го е направила. Затова състав на Окръжния съд прецени, че по отношение на нея не трябва да му се търси вина и прекрати делото в тази му част. Отделно я извади от списъка с желаещи да го съдят в ролята на частни обвинители. Не беше допуснат и братът на бащата на загиналото дете. Всички тези действия на съда обаче могат да се обжалват и по тази причина делото беше отложено.
Конституирани, редом до прокуратурата, бяха пострадалата при катастрофата негова доведена дъщеря Теменужка, майката и бабата на починалото бебе Стефка и Вера. Допуснато бе и участието на мъжа, с когото живее Стефка, макар да не е биологичен баща на загиналото дете и да не го е припознал като свое, но бе прието, че го е отглеждал и се е грижил за него. Към този момент те не го съдят за обезщетения и вероятно ще заведат отделно дело по този въпрос.