Общинското предприятие „Спортни имоти“ започна работа по ремонта на помощното игрище до Жабешкото езеро, видя „Утро“. Теренът, използван и досега от футболистите в школата на „Локомотив“ /Русе/, бе в окаяно състояние и дълги години никой не се сети да го приведе в що-годе приличен вид. Новият шеф на фирмата Борислав Рачев посочи превръщането на „нивата“ в нормален спортен обект като една от първите си задачи и вече я изпълнява. 
„Основно ремонтираното игрище ще е радост за децата, тъй като те се измъчиха. Тук топката не вървеше, а подскачаше като от бетон. Няма да се слагат чимове, защото ще излезе скъпо, но посевният материал е вече налице“, коментира треньорът в „Локомотив“ Калоян Георгиев.
До футболния терен ще бъде изградена и полоса за стрелците с лък от клуб „Джамбо“. 
„Това е чудесна новина. Догодина Русе ще бъде домакин на турнир от Европейското Гран при по стрелба с лък и трябва да посрещнем чужденците както подобава“, коментира президентът на „Джамбо“ и главен треньор в клуба Йордан Джамбазов.
Междувременно „Утро“ видя, че служители на „Спортни имоти“ подготвят терена на Градския стадион за мача на „Дунав“ на 6 юни срещу „Арда“ /Кърджали/. Въпреки падналите дъждове през последните дни игрището изглежда в доста добро състояние за дългоочакван мач.
Ако има мач.