Пеперудена фея с умопомрачително дълги крака /кокилите не личаха под костюма/ омагьосваше малки и големи, които избраха да се почерпят за Деня на детето с куклен спектакъл. Докато феята размахваше виолетовите си крила и редеше приветствия, зрителите заемаха местата си в новото пространство за изява на Кукления театър - уютния вътрешен двор на библиотека „Любен Каравелов“. За щастие, вчера дори и времето беше решило да не разваля детския празник с дъжд и гръмотевици. Затова спектакълът „Вълкът и седемте козлета“ премина без произшествия, като не беше много ясно кой се радваше повече - децата на срещата с любимите си приказни герои или куклениците, затъжили се по прекрасната си работа, която ги зарежда с вдъхновение. 
На откритата сцена в двора на библиотеката цяло лято децата ще могат да гледат любимите си приказни герои всеки понеделник и сряда от 18 ч и всяка неделя от 11 и 13 ч.
Пак на вчерашния празник приказно камионче, украсено с яркорозови и жълти плисирани гирлянди, тръгна от Вазата в Парка на младежта, като по пътя си актьори драматизираха откъси от любими детски истории.