Безсмислена акция и самоцел. Така адвокатът на Атанас Бобоков Илиан Василев определи пред „Утро“ обвиненията срещу известните бизнесмени братя Бобокови. Той бе категоричен, че ще обжалва ареста на Атанас Бобоков, който бе задържан за постоянно от Специализирания наказателен съд.
Известният столичен адвокат, чиито клиенти през годините са семейство Арабаджиеви, Митьо Очите, Килърите и Таки, посочи, че познава Бобокови едва от 2 дена. Категоричен е обаче, че по делото срещу тях липсва конкретика и не става ясно кой какво точно и с каква цел е извършил, а прокуратурата отговаря с дежурни заучени фрази.
Не съм адвокат на Пламен Бобоков, който също е с обвинение, макар името му да не се споменава въобще в делото и абсолютно нищо да не го свързва с този сюжет, а в същото време е с мярка парична гаранция от 1 милион лева, за която според мен няма никакви основания, категоричен е Василев.
Адвокат на пуснатия под парична гаранция Пламен Бобоков е друго известно име в столичните среди - Ина Лулчева, която защитава обвинения в кибертероризъм собственик на „ТАД груп“, бившия екоминистър Нено Димов, а в биографията й фигурират делата на Брендо и Георги Илиев.